natrah's FotoPage

By: natrah ismail

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
[<<  <  8  9  10  11  12  13  14  [15]  16  17  18  19  20  21  22  >  >>]    [Archive]
Saturday, 2-Feb-2008 17:44 Email | Share | | Bookmark
Linda & Sukri,Farhan & Ida,versi kek lapisku

 
 
 
View all 25 photos...
Nie gambar² sekitar majlis anak sepupu ida yg berlansung dekat wakaf tapai,,,majlis sambut menantu dan juga majlis persandingan kakak kpd farhan,,,gambar ini diambil pd sehari sebelum majlis dan juga gambar pd hari majlis,,,seronok tgk suasana macam nie,,,dan juga diselitkan juga gambar kerjaku,,, ...dan yg satru lagi tak lupa kek lapisku,,versi kl ke terengganu,,,,,sebenarnya kek lapis tu ditempah dari seorg kwn fotopages jugak iaitu ida isk.... http://merpati66.fotopages.com



malan sebelum majlis

kek lapis versi kl ke terengganu

nasi kukus
Quote:

zai Kulim...mekasih zai
jeff ...kek lapis tu mmg sedap,,,nasi kukus tu pun sedap gak tau
:Yin Hasni..meriah mmg meriah tapi lepas majlis tu,letihnya tak tau nak cakap camner,,,tapi seronok,,,letih kadang² sampai malas nak update fp,,,
ida isk ...kek lapis tu mmg sedap,,mekasih coz sudi jugak pos ke terengganu,,,sblm snap gambar kek lapis tu dah di makan dulu hawflakes dier yg satu tu,,,iffah dah ambik dulu nnt kita lak ug akan bertemu
MaDiHa ...mmg seronok kenduri kat kampung nie,,tapi lepas tu letih sampai malas nak bangun jer
Sabrina,,tu kek lapis versi kl ke terengganu,,,tahniah coz fp sab dah boleh dijenguk kembali,,,
Daalia ...itulah kek lapis versi kl ke terengganu dgn pos laju,,,best kek tu,,,
KakLeeneen / MamaLeen...Waalaikumussalam kak leen,,dah jenguk fp kak leen,,,tq award,,,sorry lambat jenguk,,,letihhh je,, ***ps: tg cari award nie,,,
akuasyiek!...meriah mmg meriah,,,tu yg jadik seronoknya


Saturday, 26-Jan-2008 14:37 Email | Share | | Bookmark
Mohd Nor Farhan & Nik Suhaida

 
 
 
View all 20 photos...
Hari ini anak sepupu ida,,,Mohd Nor Farhan telah melangsungkan perkahwinannya dgn gadis pilihan iaitu Nik Suhaida,,,Farhan nie juga merupakan pemain bolasepak terengganu,,,jadik hari ni pegi bukan sbg jurugambar pertama coz cuma pegi ikut rombongan pgtn lelaki,,,,lagipun kat sini,kalau sewa pelamin biasanya kena ambik jurugambar pelamin gak,,,,takut jugak nak shoot gambar coz kita pegi dari belah pihak pgtn lelaki,lagipun pgtn pompuan dah ader jurugambar,,,so layannnn jer gambar² yg ada nie,,,byk lagik yg lom sempat diedit...minggu depan pd 1hb akan diadakan majlis sambut menantu dan persandingan kakak kpd farhan,,,jadik tunggu minggu depan utk entry tersebut .untuk gambar² lain .sila klik http://idanatrah.com










Quote:
ed...mekasih ed,,,tapi sbg jurugambar sampingan je pd ari tu
ida isk...eheheh ida...cun pgtn tak sama ngan cun kek tu,,,lgi best,,,leh makan cun kek tu,,,
silversarina...mekasih bagi pihak pgtn...
waja1197...iyer ke?a'ah,mebe berkat kawin la tu,,,
jeff...tq jeff (bagi pihak pgtn)
MamaFaMi...shoot pun biasa jer mama,,,maklum la kita jurugambar sampingan je pd hari tu ...takut gak nak shoot gmbr coz kita pegi dgn pihak pgtn lelaki,lagipun pgtn pompuan dah ader jurugambar dier,,,
Kak Leen / MamaLeen ...Waalaikumussalam Kak Leen,,,,boleh boleh kalau Kak Leen nak nersanding balik,,,nnt ida pegi sana tapi jgn pulak time ida sampai sana,Kak Leen tempah jurugambo lain lakz,,,takmo dah jadik jurugambar kedua nie
kakmOn...Waalaikumussalam kakmOn,,,mmg cantik pun pasangan pengantin tu,,,tapi lagik best dpt makan coklat ngan aiskrim
sofu...itu la,,,seronok jer tgk couple yg sweet² nie,memula tu ingat malas nak shoot gmbr coz jurugambar pgtn pompuan dah ader,,,tapi x jadik,shoot juga gmbr tu
artcreative...Wsalam din,,,mehla jenjalan kat ganu lagik,,,nnt boleh kak ida ngan abg mie bawak jenjalan lagik
:polini ...tq :polini
Haniss....mekasih,,,seronok tgk gambar coz pengantinnya pun manis je
Yin Hasni ...mekasih Yin Hasni...jom blaja
adie...InsyaAllah nnt akan kak ida sampaikan salam adie pd farhan dan isterinya,,,jemputla dtg masa kenduri kat wakaf tapai nnt,,,kak ida ada kat sana
:Daalia....mekasih bagi pihak pengantin
:zira ...Wsalam dik zira,,,,sesamer,,,bukannya teratak buruk tu,,,tapi teratak baru dan zira tgh menghiasnya,,,
:dark ...editing tu biasa jer,,,dark pun boleh edit cenggitu,,,,kak ida pun dlm proses blaja gak,,,sellaunya suami yg pandai skit edit gmbr nie,,,kak ida skit² boleh la
pratchai...Waalaikumussalam pratchai,,,editing kat fp pratchai pun menarik,,,good luck yer
Intan...semoga mereka berbahagia,,mekasih Intan
dark...sabar yer,,,skrg tgh bz sket,,,nnt betul² free dik
Zai Intel ...mekasih zai,
akuasyiek!...mekasih
yong@ibu chempaka...nama sama ke yong?ada nik atau takde tu,,tak penting
mamaharizdanish~anna mekasih
MaDiHa...a'ah,pernah gak dengar orang² tua kata kalau muka pengantin nak sama,,serai mereka tu,,,semoga jodoh mereka berdua berkekalan hingga ke akhir hayat



Tuesday, 22-Jan-2008 13:53 Email | Share | | Bookmark
Pameran Minda

 
 
 
View all 15 photos...
Pd 18 hb,,ambik gmbr rehearsal pameran minda,sementara pd 19 jan,majlis pameran minda telah dirasmikan oleh MB terengganu iaitu dato seri Idris Bin Jusoh,,,,




Quote:
daing....saya tidak menggunakan "high pass filter" coz saya tidak mahir mengedit gmbr spt yg dilakukan oleh "dave hill"...saya cuma lalu ikut jalan lain...sblm nie cuba gak wat style dave hill,,tapi lom jadik lagi
ed...tu la suka tgk replika masjid tu,,,masa tu baru rehearsal,,,lom siap lagik dorang setting tmpt tu
Abah along....kalau nak tangkap gmbr yg mcm abah kata tu,,,kat sini rasanya kat area marang/chendering boleh jumpa
:tok janggut...masa tu hari rehearsal,,,dorang tgh nak siapkan keja,,,iffah lak bila tgk,,,siap duk tepi replika tu lagik,,,masa rehearsal tu blom dibuka lagik pd org ramai,,,utk mereka yg terlibat je,,,
Pondokan Al Imran...Ida kat kt,,duk kat area Batu Buruk je
zai Kulim...Salam perkenalan jugak dari kak ida
yong@ibu chempaka...editing tu biasa jer,,,just guna ps 8 jer,,,semua org boleh buat,mmg seronok pegi kat pameran tu,,,lagipun husband kak ida kena amik gambar,,utk rehearsal dan pd hari perasmian,,so ikut la skali
silversarina...seronok mmg seronok pameran camnie,tapi rasanya masa tu kejap sgt,,,tak sempat kalau nak tgk semua
jeff ...a'ah,sekurang²nya ia byk mendedahkan ilmu pengetahuan kpd pelajar² yg menyertai pameran tersebut
:Daalia...Ida harap :Daalia cpt sembuh,,,
***re:***pasal tengkorak tu,sebenarnya dorang nak tunjuk pd meraka yg pegi kat pameran camner otak tu berfungsi,,,adusss,,,siap ader otak manusia yg betul dorang buat eksperimen,utk pengetahuan pd pelajar² yg pegi melihat pameran tersebut
ida isk ...mehla dtg jenjalan kat ganu,,,pegi kat pulau kapas pun besh gak
:mamaharizdanish~anna...meh la jenjalan kat ganu,,,pd 1 hingga 9 februari nnt akan diadakan perkampungan hadhari kat Pulau Wan Man tu sempena perasmian masjid kristal pd 3 feb nnt,,,
Haniss...Haniss selalu balik ganu ka?mak mertua Haniss duk kat maner?nnt balik leh la sms kak ida,kalau mas amengizinkan,leh la jumpa
mamasya ...sebenarnya byk bahan yg dipamerkan,,,tapi gmbr pun ada lagi yg blom ida upload,,, masa hari rehearsal senang skit aik gmbr coz pengunjung tak ramai,tapi pd hari perasmian,susah skit nak ambik gmbr,,,ramai betul pengunjung yg hadir kat pameran tu ,,,nnt kalau kak ida rajin,,kak ida upload lagi gmbr kat sini
IdzaRis...jomla dtg jenjalan cuti² mesia kat ganu
AkuAsyiek!..mekasih,,,editing tru biasa jer,just guna ps 8 jer,rasanya AkuAsyiek! pun boleh edit lagi cantik


Saturday, 19-Jan-2008 03:43 Email | Share | | Bookmark
Pelbagai

 
 
 
View all 35 photos...
Hari nie byk upload gambar² yg dah lepas,,,kebanyakan gambar ada yg di shoot dekat dgn majid kristal,muzium neg terengganu,marang ,cendering dan juga beberapa tmpt lain


di marang

di chendering

14 Perkara Yang Sunat Dilakukan Pada Hari Asyura
(10 Muharram, bersamaan sabtu, 19 JAN 2008)

1. Melapangkan masa / belanja anak , suami & isteri2
fadhilat - Allah akan melapangkan hidupnya pada tahun ini.

2. Memuliakan fakir miskin
fadhilat - Allah akan melapangkannya dalam kubur nanti.

3. Menahan marah
fadhilat - Di akhirat nanti Allah akan memasukkannya ke dalam golongan yang ridha.

4. Menunjukkan orang sesat
fadhilat - Allah akan memenuhkan cahaya iman dalam hatinya.

5. Menyapu / mengusap kepala anak yatim
fadhilat - Allah akan mengurniakan sepohon pokok di syurga bagi tiap-tiap rambut yang di sapunya.

6. Bersedekah
fadhilat - Allah akan menjauhkannya daripada neraka sekadar jauh seekor gagak terbang tak berhenti-henti dari kecil sehingga ia mati. Diberi pahala seperti bersedekah kepada semua fakir miskin di dunia ini.

7. Memelihara kehormatan diri
fadhilat - Allah akan mengurniakan hidupnya sentiasa diterangi cahaya keimanan.

8. Mandi Sunat
fadhilat - Tidak sakit (sakit berat)pada tahun itu
lafaz niat : 'Sahaja aku mandi sunat hari Asyura kerana Allah Taala'

9. Bercelak
fadhilat - tidak akan sakit mata pada tahun itu.

10. Membaca Qulhuwallah hingga akhir seribu kali
fadhilat - Allah akan memandanginya dengan pandangan rahmah diakhirat nanti.

11. Sembahyang sunat empat rakaat
fadhilat - Allah akan mengampunkan dosanya walau telah berlarutan selama 50 tahun melakukannya.
lafaz niat : 'Sahaja aku sembahyang sunat hari Asyura empat rakaat kerana Allah Taala'
Pada rakaat pertama dan kedua selepas fatihah di baca Qulhuwallah sebelas kali.


12. Membaca
'hasbiyallahhu wani'mal wakil wa ni'mal maula wa ni'mannasiiru'
fadhilat - Tidak mati pada tahun ini .

13. Menjamu orang berbuka puasa
fadhilat - Diberi pahala seperti memberi sekalian orang Islam berbuka puasa.

14. Puasa
Niat - 'Sahaja aku berpuasa esok hari sunat hari Asyura kerana Allah Taala'
fadhilat - Diberi pahala seribu kali Haji, seribu kali umrah dan seribu kali syahid dan diharamkannya daripada neraka.

Insya'allah..
Semoga Bermanfaat Dan Dapat Dipanjangkan Kepada Yang Lain-Lain.

Quote:
ida isk ...InsyaAllah...semoga kehidupan kita sentiasa didalam keberkatan didunia dan akhirat ...Amin
jeff ...tq jeff
fazizaid...itu la,,,suka tgk gmbr tu,,,kebetulan time pegi tu ada org menjala,,kalau belah petang,bolehlah tgk pemandangan camtu,,kadang² ada gak nelayan yg baru pulang dari laut
tok janggut....ehehehe tok,,,skrg nie pun masih boleh lagik cari nasi dagang kat chendering tu,,,kalau mai ganu,,,boleh la kita gie makan kat situ,,,kalau mai sini,,sms ida yer
mamaharizdanish~anna...nnt 3 feb,masjid tu akan dirasmikan,kalau mai ganu,boleh tgk masjid tu dari dekat lagi,,,tu arr,,,kebetulan time pegi tu,ada org tgh menjala,kebetulan lak,terus snap jer
:yong ...maceh :yong
Yin Hasni...jgn mimpi ajer Yin,,,mehla jenjalan kat ganu nie
abah along...a'ah,mmg suka sgt tgk pic org menjala tu,ada cerita tersendiri 14 perkara sunat tu ....ida copy paste dari link mamafami jer,,,
mrsjemain...a'ah la kan,sama lak entry kita,,,sempena hari asyura
ed ...mekasih ed
MamaFaMi...tq mama
kak kham...editing biasa jer tu kak kham
MaDiHa ...MaDiHa tgk gambar,,lepas tu time balik bercuti kat sini,,,kita leh jumpa,kalau balik sini,sms kak ida tau


Thursday, 17-Jan-2008 04:26 Email | Share | | Bookmark
Sony DSC40

 
 
 
View all 11 photos...
semalam lepas antar anak yg no 2 kelas iqra,,,husband ida shoot gambar berhampiran dgn masjid kristal dan muzium,,,cuma pakai kamera kecik je sony dsc40 coz husband malas nak bawak kamera besar,,cerewet katanya,,,lagipun kamera kecik nie senang je,,,letak dlm poket je,,balik kat umah edit ngan photoshop,,,hasil dier pun cantik gak walau guna kamera kecik je




Quote:
Yin Hasni ...a'ah,,,skrg ada hp berkamera pun boleh buat gambar camtu,,,tambah menarik kalau kita edit ngan photoshop
tokjanggut...mekasih tok,,,cheers
MaDiHa...itula,,,seronok tgk pemandangan tepi sungai tu,,nyaman jer
yong@ibu chempaka...editing tu guna photoshop jer,,,PS 8,,simple jer
jeff ...tq jeff
mamasya...a'ah,jalan tu dah siap coz pada 3 feb nanti masjid kristal tu akan dirasmikan oleh PM kita,,,,nanti balik ganu,boleh la pegi lagi kat situ
aima...meh la pegi jenjalan kat sini,,,
fyda ...dah pegi dah kat situ,,,semua cantik²


[<<  <  8  9  10  11  12  13  14  [15]  16  17  18  19  20  21  22  >  >>]    [Archive]

© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net